V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Rolovací garážová vrata

    Tento článek si přečetlo více než 521+ uživatelů
    Rolovací garážová vrata jsou složeny z lamel (obyčejných nebo hliníkových), které se při otevření oddělují a posunují, takže nakonec stojí v krytu nebo skříňce nad garážovými vraty. Obvykle jsou vyrobeny z hliníku, jelikož je tento materiál mimořádně odolný proti opotřebení a korozi. Obvykle se tento systém zvedání garážových vrat používá tam, kde je velmi málo místa. S nimi totiž máte k dispozici celý garážový prostor, protože vrata, ať už jsou automatická nebo manuální, nezabírají žádné místo navíc. Vyznačují se také snadnou montáží, krásným vzhledem a tichým pohybem. Můžete je otevírat dálkovým ovladačem přímo z auta, takže nemusíte neustále vystupovat z vozidla, abyste je zdvihli manuálně.
    Odborný článek 521
    Rolo garaz
    Máme 220 realizátorů v oblasti Hliníkové vchodové dveře:

    1. Rolovací garážová vrata

    1.1. Proč zvolit rolovací vrata do garáže

    Největší výhodou rolovacích vrat je samozřejmě jejich způsob zavírání a otevírání. Protože jsou dveře kompletně složeny do krytu namontovaného na zeď nebo strop, jsou ideální pro garáže a vjezdy s velmi malým manévrovacím prostorem. Jelikož se neotevírají směrem ven, u tohoto systému tak vždy zůstane spousta volného prostoru přímo před garáží.

    1.2. Jak nainstalovat rolovací garážová vrata

    Rolovací vrata lze namontovat na jakoukoli garáž. Kromě toho, že je lze přizpůsobit garážovému otvoru, jsou jejich velkou výhodou také různé způsoby montáže, které lze vybrat např. podle toho, zda jsou instalovány na novou nebo starou garáž. Nová garáž je předem naplánována a navržena tak, aby ladila s interiérem i exteriérem celého domu, a v souladu s tímto se myslelo i na vrata.  Kryt lze dokonce nainstalovat na své místo a omítnout tak, aby nebyl vůbec vidět. Pokud jde o hotové garáže, pak se rolovací vrata musí přizpůsobit daným rozměrům a možnostem - v takových případech je kryt namontován nad vrata zvenčí, zevnitř nebo na strop.

    1.3. Technické specifikace

    U rodinných domů se obvykle používají garážová vrata do 10 m2 a do 250 cm výšky. Garážová vrata jsou vždy vyráběna na míru, takže ideálně odpovídají rozměrům garáže. Dveře jsou obvykle vyrobeny z hliníku, protože hliník je nejodolnější vůči vnějším vlivům, ale také vůči vloupání (nelze ho snadno řezat, prorazit, rozbít). Každá několikátá lamela může být průhledná, takže do garáže pustí určité množství světla. Rolovací garážová vrata jsou obvykle bílá, šedá, černá nebo hnědá, ale jsou k dispozici i v jiných barvách - lze je navít časem přetřít jakýmkoli odstínem RAL vzorníku. Rolovací vrata jsou upevněna na speciálních hliníkových kolejnicích potažených gumou.

    Všechny moderní rolovací dveře mají bezpečnostní systém, který zastaví pohyb, pokud se dveře při spouštění setkají s překážkou. Proto taková garážová vrata nejsou nebezpečná pro děti ani zvířátka.

    1.4. Rolovací dveře a ochrana proti vloupání

    Hliník je velmi pevný materiál, který se velmi obtížně prolamuje a řeže. Mimo to mají rolovací garážová vrata další prvky proti vloupání. Zdvihnutí těchto vrat obyčejnou pákou nebo kličkou, které jste mnohokrát viděli ve filmech, je dnes prakticky nemožné. Moderní garážová vrata mají dvoudílné posuvníky, které lze namontovat bez viditelných a přístupných šroubů. Díky zvláštnímu způsobu umístění lamel lze dveře jen velmi obtížně vytahovat z ložiska, zvláště ne potichu a bez poutání pozornosti. Koneckonců, kromě automatického ovládání lze vždy nainstalovat i alarm.

    Automatická rolovací garážová vrata jsou zdaleka nejoblíbenější volbou
    Automatická rolovací garážová vrata jsou zdaleka nejoblíbenější volbou

    2. Automatická rolovací garážová vrata

    Na dveře je obvykle namontován elektromotor, který umožňuje automatický pohyb dveří. Garážová vrata jsou navíc vybavena manuálními zdvihači pro případ výpadku proudu. Automatická garážová vrata se ovládají dálkovým ovladačem nebo spínačem, klíčem, kódovým spínačem nebo fotobuňkou.

    3. Cena rolovacích garážových vrat

    Ačkoli často slýcháme opak, rolovací garážová vrata nejsou velkým nákladem, zvláště když vezmeme v úvahu, jak jsou bezpečná, praktická a ekonomická. Jejich cena je většinou ovlivněna rozměry a materiálem, ale také dodavatelem. Cena rolovacích garážových vrat o rozměrech 240x210 cm se pohybuje mezi 22.000 a 28.000Kč.

    Pokud se rozhodnete pro rolovací garážová vrata, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 521
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Hliníkové vchodové dveře?

    Máme 220 realizátorů v oblasti Hliníkové vchodové dveře:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 220 realizátorů v oblasti Hliníkové vchodové dveře
    9.6
    0

    Variowin, s.r.o.


    9.5
    0

    FinalPro LK s.r.o.


    9.7
    0

    Dynal, s.r.o.


    9.5
    0

    TB stav s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena