V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    A je to tady. Je na čase si vybrat okna pro svůj nový domov. Jaká zvolit? Rozhodli jsme se podrobněji vám představit dřevěná a dřevohliníková okna, která jsou obecně považována za nejlepší. Vzhledem k tomu, že dřevo je ekologický a přírodní materiál, který má pozitivní vliv na člověka a mikroklima v domácnosti, rozhodně stojí za zvážení, zda by pro vás bylo tou správnou volbou.
    Odborný článek 462
    drevo s izolatorem
    Máme 381 realizátorů v oblasti Dřevěná okna:

    1. Dřevěná okna

    Dřevěná okna mají bezpočet výhod. Tou největší je samozřejmě materiál, ze kterého jsou vyrobeny, tedy dřevo, které je přírodní a organické, a na jeho zpracování se spotřebuje velmi malé množství energie. Dřevěná okna jsou proto šetrná k životnímu prostředí a jejich vzhled přináší do domova teplo a pohodu. Navzdory skutečnosti, že jsou dražší než plast, vám je vřele doporučujeme.

    2. Jaké jsou vlastnosti dřevěných oken?

    2.1. Výhody dřevěných oken

    Dřevěná okna mají díky pocitu útulnosti, tepla a příjemného prostředí, který svým vzhledem vytvářejí, mnoho pozitivních účinků na zdraví a pohodu lidí. Dřevo je vynikající izolant, proto mají tato okna dobrou tepelnou izolaci, tj. jejich součinitel tepelné vodivosti je ze všech okenních materiálů nejnižší. Dřevo také dobře reguluje úroveň vlhkosti v místnosti. Dřevěná okna musí být impregnována, protože jen tak odolávají povětrnostním vlivům. Pokud jsou tato okna povrchově chráněna, jsou odolná a trvanlivá, ale měla by být pravidelně udržována, lakována a natírána.

    2.2. Nevýhody dřevěných oken

    Hlavní slabinou dřevěných oken je jejich cena, která je až o 50% vyšší ve srovnání s PVC. Dřevěná okna je navíc nutné pravidelně čistit a udržovat, natírat a obnovovat, aby nezačala chátrat, protože dřevo je ve srovnání s jinými materiály náchylnější k vlivům prostředí. Okna, o které se nestaráte, se nakonec rozpadají a deformují a na rámech oken se mohou objevit praskliny a díry, což vede ke špatnému těsnění a zhoršení izolace. Kvůli tomu všemu mají dřevěná okna kratší životnost než okna z PVC nebo hliníku, ale jsou nenahraditelná jako přírodní, ekologický a v každém smyslu dobrý prvek v domácnosti.

    3. Kolik stojí dřevěná okna?

    Cena jednokřídlého dřevěného okna o rozměrech 100x100 cm s dvojitým sklem (tepelná vodivost U = 1,2 W / m2K) se pohybuje mezi 2400 a 3000Kč.

    Dřevo se vyznačuje špatnou tepelnou vodivostí, a proto jsou dřevěná okna nejlepšími izolátory
    Dřevo se vyznačuje špatnou tepelnou vodivostí, a proto jsou dřevěná okna nejlepšími izolátory

    4. Dřevohliníková okna

    Velmi dobrou alternativou k dřevěným oknům jsou dřevohliníková okna. Jejich jádrem je dřevěná konstrukce, která je poté pokryta hliníkovou maskou. Vzhledově jsou podobná hliníkovým. Jsou-li okna zavřená, vypadají naprosto identicky.

    5. Proč si vybrat dřevohliníková okna?

    5.1. Výhody dřevohliníkových oken

    Dřevohliníková okna mají oproti dřevěným mnoho výhod. Protože jádro okenního rámu je vyrobeno ze dřeva, mají stejnou tepelnou vodivost jako ta celodřevěná, to znamená, že jsou výborně izolována. Na druhou stranu, protože je dřevo potaženo hliníkem, údržba těchto oken je mnohem snazší. Kromě toho jsou mnohem odolnější vůči vnějším vlivům, což následně prodlužuje jejich životnost. Oproti hliníkovým oknům jsou levnější, a navíc lépe izolovaná a vzhled je prakticky stejný.

    5.2. Neýhody dřevohliníkových oken

    Jedinou skutečnou nevýhodou dřevohliníkových oken je jejich cena. Hliník této kvality je totiž velmi drahý. Dřevohliníková okna jsou ale stále levnější, než ta vyrobena celá z hliníku.

    6. Kolik stojí dřevohliníková okna?

    Cena jednokřídlého dřevohliníkového okna o rozměrech 100x100 cm s dvojitým sklem (tepelná vodivost U = 2,2 W / m2K) se pohybuje mezi 8000 a 12.000Kč.

    Dřevohliníková okna jsou díky hliníkové masce, která chrání dřevěné jádro, ideální kombinací těchto dvou materiálů
    Dřevohliníková okna jsou díky hliníkové masce, která chrání dřevěné jádro, ideální kombinací těchto dvou materiálů

    Pokud se rozhodnete instalovat okna, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na váš dotaz odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 462
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Dřevěná okna?

    Máme 381 realizátorů v oblasti Dřevěná okna:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 381 realizátorů v oblasti Dřevěná okna
    9.6
    0

    OKNARONDR s.r.o.


    9.5
    0

    KAC Design s.r.o.


    9.5
    0

    KATYS, spol. s r.o.


    9.4
    0

    Žaluzie Hajný


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena