V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Elektrické krby, kamna na dřevo nebo plynové krby?

    Tento článek si přečetlo více než 730+ uživatelů
    Krby slouží především k vytápění, ale nezanedbatelný je i jejich vliv na vzhled celého prostoru. Krby bývaly odnepaměti hlavním zdrojem energie. Dnes jsou spíše jen estetické doplňky, které však, kromě snížení nákladů, vytvářejí v každé domácnosti příjemnou, domáckou atmosféru. V závislosti na zvoleném druhu paliva je zvolen také typ zařízení: elektrický nebo plynový krb, krb na dřevo, kamna na dřevo a další.
    Odborný článek 730
    elektricke krby
    Máme 113 realizátorů v oblasti Krby:

    1. Krby nebo krbová kamna?

    Pravděpodobně si kladete otázku, zda byste dali přednost krbovým kamnům nebo krbu a v čem je vůbec rozdíl? Krb i kamna jsou velmi tradičními prvky domova a rozdíl mezi nimi je dnes díky moderním technologickým a technickým inovacím stále méně důležitý. Krb je obvykle zabudován do zdi, je větších rozměrů a má otevřené nebo uzavřené topeniště. Krb není určen k přípravě jídla a teplo vyzařuje pomalu a rovnoměrně. Zhasnutý krb nevydává teplo, zatímco krbová kamna vyzařují ještě dlouho po zhasnutí. Moderní krby jsou určeny především pro výzdobu, ale mají smysl i z hlediska symboliky. Zaujímají totiž zvláštní místo v domě, místo, kolem kterého se shromažďuje rodina, takže funkce vytápění je v tomto smyslu méně důležitá. Krbová kamna nejsou zabudované do zdi a topeniště je vždy zavřené, což umožňuje postupné a rovnoměrnější vyzařování tepla, dlouho po uhasnutí ohně. Většina modelů kamen na dřevo má varné povrchy. Během topné sezóny můžete vařit jídlo přímo na nich a spotřebovávat tak mnohem méně elektřiny.

    2. Krby a krbová na dřevo

    2.1. Krb na dřevo

    Krby na dřevo se v našich končinách používají po celá staletí. Plamen vytvořený spalováním dřeva kromě tepla vytváří také velmi příjemnou atmosféru. Topení dřevem je mimo jiné ekologičtější než například topným olejem. V neposlední řadě je topení dřevem stále nejlevnějším způsobem vytápění.

    2.2. Kamna na dřevo

    Další možností, která je v dnešní době stále oblíbenější, jsou krbová kamna. Jsou velmi podobná krbům, ale zabírají méně místa, takže jsou lepší volbou pro místnosti, jejichž velikost neumožňuje instalaci velkého krbu.

    Krby nebo kamna na dřevo stále symbolizují srdce domova
    Krby nebo kamna na dřevo stále symbolizují srdce domova

    3. Plynové krby

    Plynové krby mají určité výhody, ale nejsou tak energeticky účinné. Jejich plamen je o něco menší a modřejší, takže se zdá, že atmosféra, kterou vytváří, není stejná. Na druhou stranu je plynový krb funkční a ekonomický, snadněji se zapaluje a jeho působení je okamžité, resp. začíná vyhřívat prostor ihned po zapnutí.

    4. Elektrické krby

    Elektrické krby mají také některé výhody. Hlavní je, že je lze umístit do jakékoli místnosti a na jakékoli místo, protože nepotřebují komín. Navíc nepotřebují palivo, čištění ani údržbu. Nemusíte si samozřejmě lámat hlavu s přikládáním. Jedinou nevýhodou elektrických krbů je, že je efekt plápolání vytvářen uměle. Pokud tedy chcete skutečný zážitek z hořícího krbu, tepla a hravých plamenů, elektrický krb pro vás pravděpodobně není tou nejlepší volbou.

    5. Bioetanolové krby

    Krby a kamna na dřevo, plyn, elektřinu nebo ta na biologicky rozložitelná paliva jsou k dispozici v různých variantách a typech, takže samotné palivo zásadně neovlivňuje vzhled krbu.

    Bioethanol (biolíh) je biologicky rozložitelné palivo. Je vyráběn obvykle z rostlin obsahujících větší množství škrobu a jiných sacharidů. Krb využívající bioethanol nepotřebuje komín, protože nevytváří kouř ani jedovaté plyny. Takový krb má nádrž, do které se nalije asi 4 litry paliva, které vystačí na 4 hodiny provozu. Podobně jako elektrický lze tento typ krbu umístit kdekoli v budově nebo prostoru, nevyžaduje profesionální instalaci a lze jej podle potřeby přesouvat. Můžete si vybrat hotový krb nebo si jej objednat na míru.

    Pokud se rozhodnete pro krb nebo krbová kamna, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaší poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 730
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Krby?

    Máme 113 realizátorů v oblasti Krby:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 113 realizátorů v oblasti Krby
    9.5
    0

    KOMIEXPERT s.r.o.


    9.2
    0

    Roman Topinka LAGUNA


    9.5
    0

    Jiří Pithart


    9.6
    0

    LONICERA s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena