V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Čistička odpadních vod, ceny a obecné informace

    Tento článek si přečetlo více než 955+ uživatelů
    Nachází se váš dům v místě, které nemá veřejnou kanalizaci? Pak je pro vás malé zařízení na čištění vody v domácnosti tím správným řešením, stejně jako v jiných situacích, kdy je z jakéhokoli důvodu přístup k veřejným vodovodům a kanalizacím obtížný nebo nemožný. V takových případech se majitelé musí postarat o odvod odpadních vod sami. Toto zařízení nezabírá mnoho místa a svoji funkci plní efektivně a spolehlivě.
    Odborný článek 955
    Mala cisticka
    Máme 62 realizátorů v oblasti Čistírna odpadních vod:

    1. Potřebujeme k instalaci tohoto zařízení povolení?

    Čistírna odpadních vod (ČOV - lidově „čovka“) je považována za jednoduché zařízení a nevyžaduje tak zvláštní povolení k provozu. Vlastník by měl nahlásit instalaci čistírny pouze místnímu provozovateli veřejné služby. Rozměry a související objem čistírny závisí na počtu osob, pro které je čistička určena, spotřebě vody a druhu činností prováděných v konkrétním zařízení.

    2. Jakou „čovku“ si pořídit?

    Na trhu je mnoho různých modelů těchto zařízení, a ještě více výrobců a dodavatelů. Lze je však obecně rozdělit do tří skupin: mechanická, biologická a anaerobní. Bez ohledu na druh zařízení je cíl vždy stejný - vyčistit odpadní vody natolik, aby jejich vypouštění do přírody bylo zcela bezpečné a aby nezpůsobovalo žádné znečištění. Takto získaná voda může být použita pro zavlažování a zalévání nebo jako technická voda pro splachování a mytí (ne nádobí a potravin, ale například auta nebo terasy).

    Výhodou takových domácích čisticích zařízení je mimořádně jednoduchá technologie, spolehlivý provoz, efektivní čištění, nízká spotřeba energie, méně bahna a menší citlivost na hydraulické pohyby a biologickou zátěž. Jediným slabým místem tohoto typu zařízení je velký elektromotor, který může způsobit problémy, pokud je systém méně kvalitní.

    3. Instalace čisticích zařízení

    Standardní rozměry těchto zařízení jsou 216 x 150 x 250 cm (D x Š x V). Čistírny jsou umístěny vedle objektů, která nelze připojit k regulované veřejné kanalizační síti nebo se nacházejí na místě chráněné pitné vody, takže výstavba septiku by byla ekologicky nevhodná a nebezpečná. Malé čisticí zařízení je vyrobeno ze samonosné umělé hmoty vyztužené speciálními prvky. Zařízení by mělo být zapuštěno do země a naplněno natolik, aby ponechalo dalších 5 cm k hornímu okraji. Tak to bude méně nápadné a kryt, který je umístěn, musí být dostatečně pevný, aby mohl být pochůzný, a existují také modely, po kterých se dá jezdit automobilem. Doporučuje se instalovat ČOV co nejblíže domu, nejlépe v okruhu 10 metrů.

    4. Jak se čistírna správně udržuje?

    ČOV pracuje neustále a není nutné ani možné jí neustále čistit. Navíc je vyrobena z materiálů, které jsou velmi odolné vůči vlivům prostředí, ve kterém se dlouhodobě nacházejí. Tato zařízení jsou nejčastěji vyráběna z nějakého druhu polyesteru, ale existují i ​​betonové čističky. Náklady, které s tímto zařízením budete mít, se rovnají spotřebě energie potřebné pro pohon a lze jej srovnat s náklady na jednu žárovku!

    5. Čistírna odpadních vod - cena

    Kolik stojí domácí čistička? Náklady na toto zařízení jsou výrazně nižší než celkové náklady na připojení k veřejné kanalizaci, zejména ve venkovských oblastech. Rovněž dochází k určitým úsporám nákladů, které činí 2000 - 2700Kč ročně.

    Cena domácí čističky závisí na typu, druhu, počtu uživatelů a samozřejmě na jejím dodavateli. Počet členů domácnosti je důležitou informací, protože určuje velikost, výkon a typ zakoupeného zařízení. U domácnosti do 5 členů se ceny pohybují mezi 27000 a 55000Kč.

    Pokud se rozhodnete instalovat malou čističku odpadních vod, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na váš požadavek odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete nalézt v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 955
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Čistírna odpadních vod?

    Máme 62 realizátorů v oblasti Čistírna odpadních vod:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 62 realizátorů v oblasti Čistírna odpadních vod
    8.8
    0

    positive design s.r.o.


    9.9
    0

    Renoplast Plzeň s.r.o.


    9.5
    0

    GAPA spol. s r.o.


    9.6
    0

    STAVOJ Čkyně s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena