V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Systémové desky pro podlahové topení

    Tento článek si přečetlo více než 834+ uživatelů
    Stále více lidí se rozhoduje pro podlahové vytápění, protože je ekonomičtější, příjemnější a zdravější pro životní prostředí. Při instalaci tohoto typu topení (pokud se nejedná o novostavbu) je však třeba věnovat pozornost konstrukci a struktuře podlahy. Aby bylo podlahové vytápění snazší a lepší, systémové desky jsou vynikající volbou.
    Odborný článek 834
    desky
    Máme 316 realizátorů v oblasti Podlahové topení:

    1. Systémové desky podlahového vytápění

    Při instalaci potrubí podlahového vytápění se často používají izolační, nopové desky z expandovaného polystyrenu, které jsou potažené polyetylenovou fólií. Druhým typem jsou podobné desky z tvrdé polystyrenové fólie.

    Panely z EPS polystyrenu
    Panely z EPS polystyrenu

    2. Účel a rozměry výstupků

    Polystyrenové a polyetylenové desky mají společné to, že mají na horní straně osmihranné, půlkruhové nebo hvězdicovité výstupky, tzv. nopy, které umožňují rychlejší a snadnější instalaci trubek procházejících kolem nich. Nopy mají průměr 14 - 20 mm a výšku 21 - 25 mm, přičemž jejich rozteč je 50 - 75 mm.

    3. Různé druhy a tloušťky desek

    Panely z expandovaného polystyrenu (EPS) mají standardní tloušťku 30 - 33 mm a jsou vhodné pro instalaci podlahového vytápění v obytných i komerčních prostorách. Používají se tam, kde je zatížení podlahy standardní. Když je celková tloušťka podlahových vrstev poněkud omezená, například při renovacích, lze použít tenčí desky z expandovaného polystyrenu a pak je celková tloušťka podlahy 15 mm.

    Desky z tvrdé polystyrenové fólie, zdroj: ss1spletnik.si
    Desky z tvrdé polystyrenové fólie

    Existují také speciální desky z expandovaného polystyrenu určené k montáži za sucha a jejich celková tloušťka je 30 mm. Podlahové vytápění lze instalovat také v místnostech, kde již existuje tepelná izolace, a takové vytápění projekt nepředpokládá. V tomto případě lze použít panely z tvrdé polystyrenové folie o tloušťce pouhých 0,9 mm.

    Typ desek se volí podle síly podlahy a zatížení, které bude nést. Čím vyšší je zatížení, tím tvrdší musí být podlaha. Zatížení 100 kPa je považováno za normální, zatímco 200 kPa je považováno za vysoké.

    4. Instalace desek

    Izolační systémové desky se instalují různými způsoby, hlavně podle účelu. Instalují se lepením, mechanickou instalací nebo obyčejným položením. Pro každou z těchto metod existují pokyny výrobce, které je třeba dodržovat.

    Pokud se rozhodnete instalovat systémové desky pro podlahové vytápění, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také podlaháře a topenáře, se kterými spolupracujeme a kteří na váš dotaz odpoví patřičnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 834
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Podlahové topení?

    Máme 316 realizátorů v oblasti Podlahové topení:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 316 realizátorů v oblasti Podlahové topení
    9.4
    0

    MitoTech


    9.7
    0

    VTP Kočí s.r.o.


    8.8
    0

    Voda - Topení - Praha s.r.o.


    9.5
    0

    METALL Kyjov, spol. s r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena