V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Fáze výstavby a jejich ceny

    Tento článek si přečetlo více než 1238+ uživatelů
    Stavba může být velmi zdlouhavý a vyčerpávající proces, proto by bylo dobré o všem se patřičně informovat. Které fáze výstavby existují? Jak tyto fáze závisí na zvoleném typu stavby (zděný / montovaný dům) a samozřejmě kolik každá z nich stojí. Náklady na stavbu domu se liší v závislosti na složitosti projektu, vybraných materiálech a speciálních konstrukčních prvcích, velikosti a počtu instalací, jakož i na různých sociálních a zeměpisných předpokladech.
    Odborný článek 1238
    faze stavby
    Máme 1021 realizátorů v oblasti Novostavba:

    1. Proč jsou fáze výstavby tak důležité

    Stavba domu probíhá vždy po etapách. Každá stavba je rozdělena do pěti základních částí. Stabilní a pevná konstrukce závisí na kvalitě provedení každé fáze výstavby, proto je velmi důležité, aby každá byla pečlivě naplánována. Z tohoto důvodu vřele doporučujeme přítomnost architekta během celého procesu výstavby, ověřeného stavebního inženýra a samozřejmě stavebního dozoru. Náklady na stavbu domu jsou ve skutečnosti součtem všech jednotlivých prací a služeb, které lze určit v procentech. Cena a čas strávený pro jednotlivé fáze výstavby závisí také na zvoleném konstrukčním systému (zděná / skeletová konstrukce). Bez ohledu na konstrukční systém byste měli vědět také následující věci:

    2. Začínáme - 1. fáze výstavby

    Poté, co dáte dohromady veškerou projektovou dokumentaci, až budete mít stavební povolení a projekt pro provedení stavby, můžete začít s prvními pracemi, které jsou součástí 1. etapy výstavby. První etapu zahrnuje vše potřebné k přípravě terénu a staveniště. Zahrnuje také oplocení a označení staveniště a výkop stavební jámy. Do této fáze patří i výstavba základu tedy pásového základu nebo základové desky, v závislosti na projektu. Zemní práce a položení základu domu tvoří asi 3% celkových nákladů na stavbu.

    3. Fáze 2. a 3.

    Druhá a třetí fáze výstavby zahrnují nalití suterénní desky, konstrukci podlah a stavbu podkroví a střešní konstrukce. Ve třetí fázi jsou dokončeny všechny práce na střeše. Druhá a třetí fáze výstavby představují přibližně 42% celkových nákladů. Největšími náklady na druhou a třetí fázi nové výstavby jsou konstrukční prvky, stěny a stropy (cca 32%).

    4. Závěrečné fáze výstavby - 4. a 5.

    Největší část nákladů tvoří čtvrtá a pátá fáze výstavby, celkově činí 53%. Tyto dvě fáze zahrnují všechny instalace, lití podlah, instalaci oken a dveří, fasády a omítnutí interiéru a další řemeslné práce, které připravují dům k nastěhování. Největší podíl zde mají instalace - až 11%. Konečné fáze jsou však korunou kvalitně a profesionálně provedených předchozích fází výstavby. Je také důležité vědět, že celá stavba, náklady a čas nutný pro každou fázi do značné míry závisí na volbě způsobu výstavby (montované domy, cihlové domy, dřevěné domy atd.).

    Stavba domu probíhá po etapách. Kvalita budovy bude záviset na kvalitě provedení každé z nich
    Stavba domu probíhá po etapách. Kvalita budovy bude záviset na kvalitě provedení každé z nich

    5. Fáze výstavby podle typu stavby (cihlové nebo montované domy)

    Montovaný dům se staví z velmi lehké konstrukce a z předem připravených stavebních prvků, které se poté na místě snadno montují. Taková výstavba, a tím i její fáze, jsou rychlé, protože po dokončení zemních prací se prefabrikované stavební prvky na místě spojí jako skládanka. S výjimkou první fáze a betonáže jsou ostatní práce mnohem čistší, protože se nepoužívají žádné mokré a špinavé materiály.

    Klasická zděná konstrukce se také nazývá mokrá, protože pojiva v budově obsahují vodu, která se neustále odpařuje. Klasické zdivo proto vyžaduje určitý čas během přechodu z jedné fáze výstavby do druhé, aby se voda ze struktury úplně odpařila. Taková výstavba domu vyžaduje více času a fáze výstavby mohou být prodlouženy kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám.

    Pokud se rozhodnete postavit dům, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další tipy týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a stavitele, se kterými spolupracujeme, a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 1238
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Novostavba?

    Máme 1021 realizátorů v oblasti Novostavba:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 1021 realizátorů v oblasti Novostavba
    9.6
    0

    STAVA - František Vališ, s.r.o.


    9.6
    0

    STAVOJ Čkyně s.r.o.


    9.3
    0

    UNO BUILDING s.r.o.


    9.7
    0

    HAVI s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena