V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Rekonstrukce koupelny - ceny, nápady a rychlost prací

    Tento článek si přečetlo více než 533+ uživatelů
    Koupelna je prostor, který musí mít především užitnou hodnotu, ale měla by také vypadat dobře, čehož je stále obtížnější dosáhnout, jelikož se stále zvyšuje počet sanitárních prvků, doplňků a různých instalací. Přitom je třeba mít na paměti, že rekonstrukce není jen výměna viditelných částí; je mnohem důležitější vyměnit všechny skryté instalace. Kompletní rychlá rekonstrukce koupelny zahrnuje práce, jako je výměna umyvadla, podlahových a stěnových krytin, elektroinstalace a osvětlení, přívodů a odtoků vody a kanalizace. Renovací koupelny docílíte lepší funkčnosti a modernějšího vzhledu koupelny.
    Odborný článek 533
    rekonstrukce koupelny
    Máme 1008 realizátorů v oblasti Rekonstrukce koupelny:

    1. Odborné posouzení rekonstrukce koupelny

    Rekonstrukce koupelny je zpravidla náročná, komplexní a drahá práce. Před zahájením prací je třeba určit, co je třeba vyhodit / vyměnit. To v podstatě znamená nahlédnutí do stavu všech vedení, potrubí, přípojek i posouzení možnosti instalace nových prvků a systémů, jako je například podlahové vytápění. Dobře a profesionálně naplánovaná rekonstrukce koupelny vám může ušetřit hodně peněz a nervů.

    2. Jací řemeslníci jsou zapotřebí?

    Rychlá renovace koupelny vyžaduje spolupráci, koordinaci a dokonalou organizaci práce všech dodavatelů a řemeslníků. Obvykle se jedná o obkladače a dodavatele mechanických, instalatérských a elektrických instalací. Pro rychlejší práci a méně nervů je možná jedním z nejlepších řešení systém „na klíč“, protože v takovém případě nese veškerou odpovědnost jeden dodavatel, který koordinuje práci se svými subdodavateli.

    Když shromáždíte nabídky několika různých firem či řemeslníků, věnujte pozornost tomu, zda obsahují všechny následující body: demontáž a odstraňování starých dlaždic a zařízení, odstraňování sutin, hrubé instalatérské práce, zednické práce, příprava podlahového a stěnového podkladu pro dlaždice a jejich instalace, spárování, malování apod. Materiál nakoupený prostřednictvím zkušeného dodavatele může být levnější, neboť ho zpravidla nakupuje ve velkém. Materiál v tomto případě zahrnuje keramické dlaždice, stavební a vodovodní materiál (potrubí, odtoky, kolena, přípojky, lepidlo, písek, beton, spárovací hmoty atd.), sanitární keramika, sprchy, vany a umyvadla a další,

    01.jpg
    Rádi chodíte bosi? Můžete si nainstalovat elektrické nebo teplovodné podlahové vytápění

    3. Moderní koupelny - nápady a vybavení

    Nejprve se musíte rozhodnout, jak bude koupelna vypadat jako celek. Nedokážete si představit, jak vypadá moderní koupelna? S nápady vám může pomoci architekt nebo návrhář interiérů, tedy odborník na interiérový design. Koupelnové prvky si můžete vybrat prostřednictvím specializovaných webových stránek a katalogů, ale také návštěvou obchodu. Plánování koupelny může také usnadnit poradce v prodejně, protože obvykle dnes již mají program pro náčrt technických půdorysů, který přesně ukazuje 3D model, jak bude vypadat kompletní koupelna po dokončení. Podle velikosti místnosti byste měli zvolit vybavení a rozměry keramických dlaždic. Praxe ukázala, že velké formáty jsou vhodné pro velké koupelny a malé naopak pro malé.

    4. Výměna instalací

    Poloha a směr instalačních trubek do značné míry určuje umístění toalet. Záchodová mísa musí být co nejblíže vertikálnímu kanalizačnímu potrubí, do kterého proudí veškerý odpad. Jejich spojení by mělo být co nejkratší a aby šance na přetížení byly co nejmenší. Dlouhé připojení může narušit pevnost a statiku místa, ve které je nainstalováno. Instalace jsou často skryty sádrokartonovými deskami, nazývanými také instalační stěny. V takovém případě jsou zásahy i údržba mnohem jednodušší, protože nevyžadují zásah do výstavby zařízení. Při instalaci je nejdůležitější správné provedení spádu a odvodnění.

    Podlahové topení v koupelně je dnes téměř standardní. Můžete si vybrat elektrické nebo teplovodné podlahové topení, ale pro renovace se přeci jen doporučuje instalace elektrického podlahového vytápění. V opačném případě musí být při instalaci teplovodního podlahového vytápění zvýšena úroveň podlahy o několik cm, a pro to nemusí vždy existovat podmínky.

    5. Odstranění dlaždic

    Odstranit keramické dlaždice v koupelně ve skutečnosti znamená rozbít je a seškrábat zbytky ze stěn. Když je vše odstraněno, musí být povrch vyrovnán stěrkou, aby se podklad připravil pro nové. Při odstraňování podlahových dlaždic položených nad podlahovým vytápěním je nutné postupovat velmi opatrně, aby nedošlo k poškození topných trubek.

    Nejlepší je ponechat odstraňování obkladů a sutin odborníkům, i když v těchto prvních fázích hrubé práce můžete ušetřit nějaké peníze, pokud to uděláte sami.

    6. Koupelnové dlaždice a mozaiky

    Dá se říci, že keramické dlaždice se většinou používaly pro koupelny. Jsou k dispozici v mnoha formátech a designech. Z hlediska kvality jsou kachlové povrchy velmi podobné mozaikám, které díky svým menším designům mohou koupelnu udělat dynamičtější a barevnější. Je však třeba dbát na to, že ve velkých koupelnách může mnoho mozaik způsobit opačný efekt a vypadat rušivě a nekonzistentně. Mozaika se provádí v malých koupelnách. Ve velkých jí doporučujeme pouze pro rytmické zvýraznění klasických dlaždic.

    02.jpg

    7. Užití kamene a dřeva v koupelně

    Kromě keramických obkladů a mozaik, které jsou považovány za klasické, se do koupelen stále častěji používají i jiné materiály. Stále populárnější jsou kamenné dlaždice a desky. Kámen v koupelně vypadá klasicky a elegantně, i když trochu chladně. Kámen si vybírají ti, kteří chtějí originalitu a klasiku. Kamenné dlaždice však nejsou tak odolné jako keramické a jejich údržba je náročnější.

    Trochu odlišné, ale určitě zajímavější řešení v koupelně je dřevo. Dřevo v koupelně se již nepoužívá výhradně na kusy nábytku a různé doplňky, ale také na podlahové a stěnové krytiny! Pod bosými nohami vypadají dřevěné podlahové krytiny velmi pohodlně. Samozřejmě musíte zvolit velmi odolný druh dřeva, který vydrží změny teploty, vody a vlhkosti. K tomu jsou nejlepší některé druhy tropických stromů, například teak, který se také používá při stavbě lodí, se speciálními druhy ochranných nátěrů. Kromě toho dřevo potřebuje zvláštní péči. Doporučuje se také umístit dřevěné obložení tak, aby bylo zdviženo od podlahy a aby bylo na vnější straně větráno.

    8. Koupelny bez dlaždiček

    Nemáte příliš mnoho času na renovaci koupelny? Zajímá vás, jak by měla vypadat moderní koupelna? Možná vás překvapí, že koupelna bez dlaždiček má mnoho výhod. Kromě toho, že vypadají neobvykle a moderně, práce na rekonstrukci koupelny je mnohem rychlejší, protože řemeslníci již neztrácí čas přípravou podkladu, lepením, sušením a ořezávání nových dlaždic. Celý proces tak trvá jen několik dní. Staré dlaždice můžete natřít hladkým nátěrem, který nemá žádné spáry, aby se nezachytávaly nečistoty a celá koupelna se mnohem snáze udržuje a čistí. Opravy v budoucnu budou také snazší, protože nebudou muset loupat a znovu instalovat dlaždice a nebudete si muset ponechávat rezervy.

    drevena-podlaha.jpg
    Moderní koupelny mohou mít dřevěné podlahy

    9. Kolik stojí renovace koupelny?

    Kolik by stála kompletní renovace koupelny? Závisí na rozsahu práce, kvalitě instalačních materiálů a její velikosti. Náš hrubý odhad je 60.000 – 100.000Kč. Zároveň mějte na paměti, že náklady se příliš nezvyšují s m2, to znamená, že menší koupelna se často může ukázat jako dražší než ta velká.

    Pokud se rozhodnete pro rekonstrukci své koupelny, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a řemeslníky, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

     

    Odborný článek 533
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Rekonstrukce koupelny?

    Máme 1008 realizátorů v oblasti Rekonstrukce koupelny:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 1008 realizátorů v oblasti Rekonstrukce koupelny
    9.5
    0

    STAVEBIK s.r.o.


    9.3
    0

    Ferat MB s.r.o.


    9.4
    0

    Martin Brychta


    9.4
    0

    REKOBYT


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena