V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Zahradní ploty

    Tento článek si přečetlo více než 1332+ uživatelů
    V našem regionu jsou ploty velmi oblíbeným architektonickým prvkem. Zahrada se bez nich neobejde. Zdá se, že lidé opravdu rádi jasně označují svůj majetek a už na první pohled se vymezují od ostatních. Kromě toho, že jsou prostředkem k označování hranic, poskytují určitou ploty dávku bezpečnosti, ochrany soukromí, ochrany proti hluku, mohou vrhat stín nebo být podporou pro popínavé rostliny. Pochopitelně i jejich estetická hodnota hraje svou roli. V každém případě, pokud uvažujete o zahradním plotu, možná vám s tím pomůžeme.
    Odborný článek 1332
    dreveny plot
    Máme 171 realizátorů v oblasti Dřevený plot:

    1. Instalace zahradního plotu

    Pokud chcete plot nainstalovat nejrychlejším a nejjednodušším způsobem, můžete použít ten prefabrikovaný, který se kupuje jako hotový výrobek ve specializovaných prodejnách. Pokud si takový koupíte, pravděpodobně ho sestavením jednotlivých prvků nainstalujete sami. Nejprve se v určitých intervalech umisťují podpěrné sloupy, které mohou být dřevěné, kovové nebo dokonce betonové a musí být k bodovým základům připevněny speciálními dřevěnými nebo betonovými částmi. Posledním je instalace plotovek, resp. výplň plotu.

    Když jsou ploty umístěny na strmém terénu, montují se postupně nebo tak, aby sledovaly sklon svahu. Určitě je třeba věnovat zvláštní pozornost základům. Ploty vyrobené na zakázku jsou pochopitelně hezčí a zajímavější. Nainstaluje je řemeslník, který je vyrobil, takže si nemusíte dělat starosti s instalací. Existuje mnoho druhů plotů a kromě tvaru se liší hlavně materiálem. Mohou být ze dřeva, kamene, drátu, betonu, železa, bambusu, ale také z různých rostliny. Ploty se také liší způsobem instalace.

    Dřevěné panelové ploty chrání před pohledy zvědavců
    Dřevěné panelové plotyjsou chrání před pohledy zvědavců

    2. Dřevěné zahradní ploty

    Dřevěné ploty vypadají na první pohled velmi pěkně a tradičně a zanechávají dojem tepla a přirozenosti. Mohou být z různých druhů dřeva a samozřejmě i z různých tvarů. Obvykle se setkáte s jednoduchými ploty se svislými plotovkami a vodorovnými příčkami. V souvislosti s tím byste měli vědět, že plot, na kterém dominují horizontální části, se rozpadá rychleji, protože z nich je těžší odtok vody. Dřevo je materiál, který lze snadno řezat a zpracovávat, takže dřevěné ploty jsou o to rozmanitější. Vždyzelené dřevo je díky svému obsahu pryskyřice obtížněji zpracovatelné a méně se tak používá. Lze říci, že na ploty se nejčastěji používá modřín, protože je tvrdý a odolný, zatímco ploty z dubu nebo kaštanu vyžadují menší ochranu. Kupujete-li si materiál sami, nezapomeňte před jeho koupí změřit vlhkost dřeva. Dřevo na zahradní plot musí mít maximálně 15% vlhkosti.

    V každém případě musí být dřevěné ploty dobře chráněny před vnějšími vlivy povrchovými nátěry. Může se jednat o laky na bázi vody, i když je nutné je každé 4 roky obnovovat. Pokud chcete, aby byl plot odolnější, musíte si koupit továrně impregnované dřevo. Pokud plot není nijak chráněn, věkem zšedne. Tato patina je známkou přirozeného stárnutí zdravého dřeva a někdo ji dokonce „pěstuje“ schválně. Dřevěné podpěrné sloupky s železným základem je zapotřebí zdvihnout od země, a pokud mají ještě ochranný kryt, vydrží poměrně dlouho.

    Dřevěný plot vypadá atraktivně a dokonale zapadá do jakékoliv zeleně
    Dřevěný plot vypadá atraktivně a dokonale zapadá do jakékoliv zeleně

    2.1. Dřevěný plot - cena

    Kolik stojí dřevěné ploty? Cena dřevěného plotu se pohybuje mezi 1000 a 3000Kč / m, v závislosti na způsobu zpracování. Dalšími náklady jsou impregnace mezi 250 a 400Kč / m a instalace, přibližně 300Kč / m.

    3. Drátěný zahradní plot

    Když nepočítáme ty dřevěné, k oplocení dvorů a zahrad se nejčastěji používají ploty drátěné. Jejich cena je docela dobrá a montují se naprosto jednoduše. Jejich největší výhodou je, že si jej můžete nainstalovat sami. Nejprve umístíte hlavní sloupy (do maximální vzdálenosti 25 m). Poté na každých 2,5 m umístíte mezisloupky. Hlavní sloupy musí mít betonový základ, protože jsou tak pevnější a mají vyšší nosnost, než když je pouze zahrabete do země. Ve skutečnosti je betonový základ nejlepším řešením pro jakýkoli plot. Když je instalace sloupů dokončena, napne se drátěné pletivo, které je připevněno ke každému jednotlivému sloupu. Nakonec je drátěné pletivo upevněno napnutým drátem.

    Drátěné zahradní ploty jsou skvělým řešením, zejména pro větší pozemky
    Drátěné zahradní ploty jsou skvělým řešením, zejména pro větší pozemky

    3.1. Drátěné ploty - cena

    Cena drátěného plotu natřeného nazeleno a vysokého 100 cm se pohybuje mezi 1350 a 1700Kč za 25 m. V tomto případě jsou dodatečné náklady sloupky z nichž každý stojí cca 200Kč a vzdálenost mezi nimi by neměla být delší než 2,5 m.

    4. Bambusový plot

    Bambus je velmi lehké dřevo, ale extrémně tvrdé, odolné proti vlhkosti a škůdcům a lze jej pokládat na větší rozpětí. Tento typ plotu má výjimečnou životnost a není vůbec snadné jej poškodit. Bambusový plot má obvykle tvar sítě nebo zkřížených lamel, ale dá se sehnat i ve formě panelů a všechny je lze koupit téměř v každém specializovaném obchodě.

    4.1. Bambusový plot - cena

    Kolik stojí bambusové ploty? Cena bambusového plotu se pohybuje kolem 180Kč/m.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci zahradního plotu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další tipy týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme, a kteří na vaši žádost odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

     

    Odborný článek 1332
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Dřevený plot?

    Máme 171 realizátorů v oblasti Dřevený plot:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 171 realizátorů v oblasti Dřevený plot
    9.4
    0

    Stavební truhlářství Šimůnek


    9.5
    0

    Ing. Michal Svatoš


    9.5
    0

    TRUHLÁŘSTVÍ Jiří Martinek


    8.6
    0

    wood servis.špinar


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena