V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Vymývaný beton, betonové desky a dlažební kostky

    Tento článek si přečetlo více než 1550+ uživatelů
    Podobně jako betonové desky, i kostky jsou vynikající volbou pro dláždění vnějších povrchů. Jsou vhodné jak pro povrchy silnic, tak po nesilniční povrchy. Pro desky z vymývaného betonu, betonové desky a dlažební kostky je charakteristická obrovská skála použití. Používají se hlavně k dláždění chodníků, cest, promenád, ale stále častěji také k vydláždění verand, balkonů a teras. Jsme toho názoru, že pokud se rozhodnete právě pro ně, rozhodně nebudete litovat.
    Odborný článek 1550
    dlazdeni zahrady
    Máme 198 realizátorů v oblasti Betonování:

    1. Pochozí desky pro zahrady

    Desky pro zahrady, dvory nebo trávníky jsou skvělým a rychlým řešením pro dlažbu. Betonové desky a dlaždice mohou pokrýt celé dvory, příjezdové cesty, terasy, verandy nebo balkony, i když např. pro zahrady je rozhodně lepší kombinovat je se zelení. Jsou velmi odolné proti tlaku, vlhkosti, mrazu nebo soli a snadno se čistí. Lze je pokládat na beton, zhutněné pískové podklady nebo přímo na zeminu. Betonové pochozí desky se liší způsobem výroby, tvarem, barvou a strukturou. Můžete si vybrat mezi menšími betonovými deskami (hladké nebo pískované), vymývaným betonem, a tzv. rastry tedy betonovými tvárnicemi s trávou a jinou zelení

    01.jpg

    2. Betonové prvky: desky nebo kostky

    Betonové desky se vyrábějí v různých tvarech, barvách a strukturách. Četné typy jsou napodobeniny kamene nebo jiných přírodních materiálů, dokonce je možno vyrobit speciální starožitný vzhled. Mohou mít ostré nebo zkosené hrany. Instalace betonových prvků je jednoduchá a umožňuje provádět různé kreativní návrhy. Betonové desky nebo kostky jsou odolné proti mrazu a některé jsou také chráněny před solí a UV paprsky. Betonové prvky lze použít na terasy, zahrady nebo zahradní cesty, vnitřní nádvoří, přístupové cesty, parkoviště nebo chodníky.

    2.1. Betonové desky a kostky - cena

    Cena betonových prvků se pohybuje kolem 40 Kč / kus a dlažba tak vyjde na 200 - 300Kč / m2.

    3. Vymývaný beton kolem domu

    Vymývané betonové desky se zpracovávají vodou speciální metodou tlakového mytí tak, aby se jejich povrchová vrstva postupně odlupovala. Konečným produktem je přirozeně vypadající povrch, podobný mramoru. Charakteristikou vymývaného betonu je vysoká odolnost proti mrazu a soli. Používají se na dláždění dvorů, cest, zahrad. Instalace je relativně snadná. Přibližné rozměry vymytých dlaždic jsou 40x40x3,7 cm nebo 50x50x3,7 cm a liší se od výrobce k výrobci.

    02.jpg

    3.1. Vymývaný beton - cena

    Cena vymývaného beton je velmi příznivá. Jedná se o jeden z nejpoužívanějších materiálů pro dláždění. Dá se sehnat za 150 Kč / m2.

    4. Zahradní desky, pískovaný beton

    Pískovaný beton se vyrábí jemným pískováním. Získáme produkt na skále od lehkého pískování přes střední pískování až po obnažený štěrk. Jedná se v podstatě o proces odstraňování povrchové vrstvy malými suchými látkami, jako jsou nejjemnější písek nebo suchý led. Pískované desky velmi elegantní. Tato metoda dává povrchu přirozený vzhled, navíc určitou drsnost, která mu dává protiskluzové vlastnosti. Může být dodatečně impregnován, aby byl odolnější vůči nečistotám. Vyrábí se v rozměrech 40x40x3,8 cm.

    03.jpg

    4.1. Pískovaná dlažba - cena

    Cena pískované dlažby se pohybuje od 270Kč / m2 výše.

    5. Hladké desky

    Hladké betonové desky vypadají velmi nenápadně a jsou vhodné pro různé povrchy, od dvorů , přes zahradní cesty, schody a nášlapy až po ploché střechy. Rozměry jsou obvykle standardní: 40x40x3,8 cm.

    04.jpg

    5.1. Hladké desky - cena

    Cena hladkých dlaždic je obecně nižší, v závislosti na kvalitě a vzhledu dlaždic, od 300Kč / m2.

    6. Zatravňovací dlažba

    Tento typ dláždění je díky sému vzhledu velmi neobyčejný a líbivý. Používá se tam, kde je žádoucí zpevněná plocha, ale ne úplně uzavřená a jednotná. Nejhojněji je užívána pro parkovací místa a přístupové cesty. Tvárnice jsou vyrobeny ze dvou vrstev - horní vrstva je z křemenného písku, který zajišťuje odolnost proti mrazu a solím, spodní vrstva je betonová. Obvykle mají rozměry 40x60x10 cm.

    05.jpg

    6.1. Cena rastrů

    Betonové rastry stojí přibližně 250 Kč / m2.

    Pokud se rozhodnete pro dláždění, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a betonáře, se kterými spolupracujeme a kteří na váš dotaz odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 1550
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Betonování?

    Máme 198 realizátorů v oblasti Betonování:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 198 realizátorů v oblasti Betonování
    9.7
    0

    POZEMSTAV TŘEBÍČ, spol. s r. o.


    10
    1

    Tomáš Konečný


    10
    1

    Zdeněk Černohorský


    9.6
    0

    GRAS CZ s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena