V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Střešní okna: ceny střešních oken

    Tento článek si přečetlo více než 919+ uživatelů
    Střešní okno je takřka ideálním řešením, pokud chcete, aby se podkroví stalo novým životním prostorem, nebo aby se zlepšily stávající podmínky. I v tomto prostoru přinášejí střešní okna spoustu světla, tepla a čerstvého vzduchu. Na trhu existuje mnoho typů oken. Pokusíme se vám je představit a vysvětlit, co potřebujete vědět při jejich koupi.
    Odborný článek 919
    stresni okna ceny
    Máme 399 realizátorů v oblasti Střešní okna:

    1. Klasické střešní okno

    Nejběžnějším typem je model s pevným sloupkem uprostřed. Tento sloupek umožňuje otevření obou křídel a jejich otáčení kolem své osy. Klika může být umístěna buď na horní nebo dolní části takového okna. Tato okna jsou zpravidla vyrobena z impregnovaného dřeva, které je vidět zevnitř a přispívá k pohodlí a přirozenosti interiéru; zvenčí jsou pak chráněna hliníkovým rámem, a proto jsou nejčastější volbou zákazníků v Česku. Pochopitelně existují střešní okna z PVC nebo celohliníková, která jsou vhodnější pro větší rozměry. Díky moderním výrobním technologiím se také objevila okna, která mají zabudované otvory / kanálky pro ventilaci, takže čerstvý vzduch cirkuluje místností, i když je okno zavřené. Obvyklá velikost těchto oken je mezi 70 a 160 cm.

    1.1. Střešní okna - cena

    Kolik stojí střešní okna? Tato okna se pohybují mezi 3000 a 8000Kč / m2, takže za okno o rozměrech 80x160 cm byste zaplatili přibližně 7000Kč, zatímco dalších 1500 dáte za instalaci a následné zpracování.

    2. Panoramatická střešní okna

    Panoramatická okna jsou ideálním řešením pro téměř všechny obytné prostory. Jejich velikost poskytuje podkroví otevřený výhled, spoustu světla a tepla a opticky zvětšují samotné podkroví. V zásadě se tato okna od standardních příliš neliší. Výhodou panoramatických střešních oken je otevírání na spodní straně. Moderní varianty těchto oken mají také větrací otvory / kanálky se speciálním filtrem, který zabraňuje pronikání hmyzu a nečistot. Panoramatická okna jsou instalována ve výšce mezi 100 a 150 cm, aby se snadněji otevíraly a bylo z nich stále dobře vidět.

    3. Balkonové okno nebo střešní balkony

    Máte-li pěkné podkroví nebo mansardu, jistě byste si přáli obohatit prostor balkonem. Zvláštním způsobem montáže střešních oken můžete vytvořit malý improvizovaný balkonek a dopřát si tak pobyt na slunci a vzduchu. Známí výrobci střešních oken navrhli a vyrobili balkonové okno rozdělené na dvě části. Horní polovina se otevírá nahoru a dolní polovina se otevírá směrem k bezpečnostnímu zábradlí. Za pár okamžiků se tak před vámi objeví skutečný balkon. Rozměry tohoto balkonu jsou asi 100x200 cm.

    Balkonove okno se snadno změní v malý balkonek
    Balkonove okno se snadno změní v malý balkonek

    3.1. Balkonové okno - cena

    Cena takového střešního balkonu se pohybuje kolem 60.000Kč a jeho instalace stojí kolem 5000Kč.

    4. Střešní okna na míru

    Pokud máte v podkroví vysokou parapetní zeď a chtěli byste více světla a tepla, je možné snadno a funkčně kombinovat vertikální a skloněná okna. Vertikální okna jsou vynikající volbou, protože umožňují přímý výhled, zatímco skloněná „zachycují“ světlo skoro celý den. Tímto způsobem získáte střechu se spoustou prosklených ploch.

    Řekněme, že se rozhodnete pro 3 svislá a 3 střešní okna o celkové výšce 250 cm a šířce 100 cm. Cena oken by se pohybovala kolem 40.000Kč a instalace navíc 1400 – 1800Kč / ks. Jakékoli tesařské a pokrývačské práce vytvoří dodatečné náklady. Střešní okna lze také umístit mezi nosné sloupy, které jsou ve vzdálenosti 70 až 100 cm.

    panoramaticke-okno.jpg
    Panoramatické okno dají vašemu domu filmový vzhled

    Pokud se rozhodnete pro instalaci střešních oken, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další tipy týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme, a kteří na vaši žádost odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 919
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Střešní okna?

    Máme 399 realizátorů v oblasti Střešní okna:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 399 realizátorů v oblasti Střešní okna
    9.5
    0

    Jiří Boháč


    9.3
    0

    Ivan Sucharda


    9.5
    0

    Rostislav Ondřík


    9.4
    0

    Střechy - Badin s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena