V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Elektrické podlahové topení se stává stále oblíbenější a vyhledávanější metodou vytápění, protože má oproti klasickému radiátorovému podlahovému vytápění řadu výhod.
    Odborný článek 398
    elektricke podlahove vytapeni
    Máme 316 realizátorů v oblasti Podlahové topení:

    1. Výhody a nevýhody podlahového vytápění

    1.1. Výhody podlahového vytápění

    Klasické podlahové vytápění je v současnosti jedním z nejběžnějších způsobů vytápění. Voda cirkuluje systémem potrubí zabudovaného do podlahy a prostřednictvím něj vytápí prostor. Ve srovnání s klasickým radiátorovým systémem je podlahové vytápění mnohem efektivnější, protože místnost vyhřívá celý povrch podlahy. Náklady na vytápění jsou tak sníženy přibližně o 15%.

    1.2. Nevýhody podlahového vytápění

    Kvůli instalaci podlahového vytápění je samotná podlaha o několik centimetrů silnější, protože konstrukce musí mít vrstvu tepelné izolace, přes kterou je položena fólie a potrubí, a vše poté pokryje potěr. Celá podlaha je tedy silnější, což v zásadě není špatné, protože tlustá vrstva lépe akumuluje teplo a déle vyhřívá prostor, i když na druhou stranu potřebuje více času na zahřátí.

    2. Elektrické podlahové topení

    2.1. Výhody elektrického podlahového vytápění

    Elektrické podlahové topení je založeno na novějších technologiích, ale díky snadné instalaci a regulaci se rychle stalo velmi populárním. Podlahové topení se získává instalací elektrických sítí a fólií nebo potrubí, které se ohřívají a šíří teplo v místnosti.

    2.2. Nevýhody elektrického podlahového vytápění

    Elektrické podlahové vytápění může být tenčí ve srovnání s klasickým podlahovým vytápěním. Vyrábí se položením tepelné izolace a vhodného potěru na holou konstrukci. Přes potěr a těsně pod konečnou vrstvou podlahy se položí elektrická rohož. V tomto případě je potěr tenčí a pokud jde o renovaci nebo úpravu starší budovy, lze jej snadno přizpůsobit stávajícím omezením, aniž by to zasahovalo do samotné konstrukce. V takových případech může být elektrická rohož položena přímo na izolaci a pokryta potěrem. Celá podlaha tak zůstává tenčí a její pevnost a funkčnost přitom nejsou ohroženy.

    Podstatnou nevýhodou v tomto případě je však vyšší spotřeba elektřiny, takže pro větší plochy je klasické podlahové vytápění nákladově efektivnější. Elektrické topení lépe a rychleji ohřívá menší povrchy.

    3. Topný kabel

    Topný kabel se používá hlavně k zabránění zamrznutí potrubí. Lze jej umístit i pod dlážděné cesty nebo asfaltové silnice, takže se „prorážení“ sněhu stane minulostí. Topný kabel je připojen k automatickému termostatu a zapíná se a vypíná v závislosti na nastavených hodnotách. Pokládání těchto kabelů je extrémně jednoduché, protože je stačí vést přímočaře nebo kolem prvků, které se mají zahřívat.

    01.jpg
    Pokládání topného kabelu je snadné a rychlé

    4. Podložka pro podlahové vytápění

    Existují dva systémy elektrického vytápění: pomocí podložek nebo fólií. Topnou podložku lze umístit téměř pod jakoukoli podlahovou krytinu - dlaždice, parkety, laminát, vinyl a podobně. Podklad se jednoduše rozloží ve vrstvě lepidla těsně pod podlahovou krytinou. Proto je instalace poměrně jednoduchá a podlaha i samotná místnost se velmi rychle zahřívají.

    5. Topná fólie

    Topné fólie lze pokládat pouze pod plovoucí podlahy, které se nelepí na podklad, a to jsou lamináty, některé parkety a vinyl. Topnou fólii lze také použít k ohřátí podkladu nebo koberce u samotného vchodu do domu. Díky použití samolepících desek, které chrání topné fólie, není celý systém tlustší než 10mm.

    Pokud se rozhodnete pro elektrické podlahové vytápění, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další tipy týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

     

    Odborný článek 398
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Podlahové topení?

    Máme 316 realizátorů v oblasti Podlahové topení:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 316 realizátorů v oblasti Podlahové topení
    9.5
    0

    CMC Heating, s.r.o.


    9.4
    0

    MitoTech


    9.6
    0

    DVEŘE & PODLAHY Jan Pešula INSTALATÉRSTVÍ


    9.5
    0

    INTOPA Pašek s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena