V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Úprava dvorku, zahrady a okolí domu (térénní úpravy)

    Tento článek si přečetlo více než 773+ uživatelů
    Uspořádání dvoru nebo zahrady obvykle následuje po výstavbě nového objektu, i když lze jej provést i později. Po dokončení stavby prostor kolem budovy obvykle nevypadá atraktivně kvůli zbývajícímu materiálu, stavebnímu odpadu, suti, strojům a rozházeném nářadí. V každém případě by vše mělo být uspořádáno, než se nastěhujete. Terénní úpravy si můžete udělat i sami, i když je lepší to nechat na odborníkovi.
    Odborný článek 773
    uprava zahrady
    Máme 223 realizátorů v oblasti Úprava zahrady:

    1. Návrh zahrady a dvora

    Pokud chcete, aby dvůr, zahrada a okolí domu, vypadaly spořádaně a atraktivně, pak je nejprve nutné mít plán a návrh; člověk by se v tomto ohledu neměl příliš oddávat spontánnosti a improvizaci. Takový plán je zvláště potřebný pro zahradu a může být proveden architektem, nebo ještě lépe krajinářským architektem. Během projektování dvora se upravují trávník, cesty, aleje, sady, altány apod. a to tak aby bylo činili harmonický celek s domem.

    2. Terénní úpravy a úpravy okolí

    Uspořádání zahrad a okolí vyžaduje spoustu času a úsilí, aby vše dopadlo podle vašich představ. Samozřejmě jsou také zapotřebí správné nástroje a vybavení. Odborníci na zahradnictví a krajinářskou architekturu si prostudují terén, mohou založit zahradu nebo uspořádat stávající zahradu. Jejich práce zahrnuje sečení, zalévání, prořezávání, okopávání, hnojení a odvoz zeleného odpadu a podobně.

    3. Výsev trávy

    Pokud chcete zdravou a hustou anglickou trávu, musíte se o ni starat od samého počátku. Tráva se seje na podzim, kdy je ideální teplota a vlhkost. Jarní výsev by měl být proveden nejpozději do května, aby mladá tráva co nejsnadněji přežila léto. Trávu lze vysévat i v létě, ale pak problém dělají sucho a plevel. Před setím by měla být půda uvolněna a vyrovnána. Na 40 m2 je potřeba přibližně kilogram semen. Semena by měla být rozprostřena co nejrovnoměrněji a poté hráběmi mělce zahrabána a dobře zalita.

    4. Pokládka kobercové trávy

    Abyste získali ideální trávník, nemusíte čekat roky. Položením kobercové trávy, tj. trávy, která se pěstovala na jiném místě a prodává se v rolích, získáte skutečný anglický trávník! Není to však snadný úkol. Doporučujeme, aby tuto práci provedl odborník na založení trávníku. Nejprve vhodným způsobem připraví půdu, vykope ji a zajistí odvodnění. Rovněž je třeba odstranit všechny kořeny a kameny. Trávu lze též zasít, ale trávník se rychleji formuje za pomocí kobercové trávy. Taková tráva vyžaduje méně údržby a je odolnější.

    Položením trávníka se přes noc změní vzhed vašeho dvora
    Položením trávníka se přes noc změní vzhed vašeho dvora

    5. Prořezávání a odstraňování stromů

    Ačkoli se prořezávání stromů na první pohled nezdá být složitá práce, musí ji provádět kvalifikovaná osoba tedy tzv. arborista. Nezáleží na tom, v jakém ročním období je strom prořezáván, na jakém místě a které části mohou být odstraněny, strom musí zůstat zdravý a měla by být vytvořena krásná a svěží koruna. Odstranění stromů je také úzce profesionální a zároveň nebezpečný úkol.

    6. Obklady

    Zahradní úpravy zahrnují vytváření cest na dvoře. Je třeba připravit trasy kterými povedou cesty, označit je a zhutnit. Na připravenou trasu se pokládají různé typy obkladů nebo asfalt. Jak bude cesta připravena, záleží na tom, zda je určená pro chodce nebo pro auta. V každém případě by bylo nejlepší najmout si i na tuto práci odborníka, protože práce na úpravě okolí domu zahrnují instalaci zavlažování, vodních nebo kamenných prvků, zahradního nábytku a podobně.

    Pokud se rozhodnete uspořádat okolí domu, můžete nás kontaktovat také na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 773
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Úprava zahrady?

    Máme 223 realizátorů v oblasti Úprava zahrady:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 223 realizátorů v oblasti Úprava zahrady
    9.3
    0

    Čvančara s.r.o.


    9.5
    0

    Trees CK s.r.o.


    9.5
    0

    Petr Herodes


    9.8
    0

    Rastislav Herák


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena